/ Дарик радио, Хасково

Бившият общински лидер на БСП-Хасково Атанас Василев е обжалвал изключването си от партията пред Контролната комисия на столетницата, която е независим орган от партията. Това съобщи пред Дарик радио областният координатор на БСП Емилия Масларова, която снощи е присъствала на събрание на БСП в областния град. Тук са били Кирил Добрев, Валери Жаблянов и Калоян Паргов.

Атанас Василев бе осъден на условно наказание от Районен съд, което стана причина за изключването му. Отделно от това Атанас Василев е подал оставка, стана ясно едва днес. На форума снощи за временен лидер на общинската структура на БСП Хасково е определен Антон Атанасов, който ще остане на поста до юни, когато е конференцията на червените.

Форумът снощи е проведен на закрити врата. Ръководството на БСП е изслушало своите съпартийци, които са били в Хасково и за да стегнат редиците. Емилия Масларова обясни, че БСП се стяга за местните избори по места.

По думите на Масларова, снощи не е било обсъждано името на претендент за лидерския пост в БСП-Хасково. По информация на Дарик, единственото ясно име, което ще се кандидатира е това на Смиляна Нитова. Според кулоарна информация от средите на БСП, другият спряган за поста Райна Йовчева се е отказала от надпревара.

На събранието в Хасково са присъствали около 100 души.

Вчера от пресслужбата на БСП-Хасково отказаха да отговарят на всякакви журналистически питания. Социалистите не искаха да коментират, кой е общински лидер, кога се очаква въпросното заседание, кой от ръководството на столетницата ще пристигне в областния град.