Атака се разцепи, няма група в хасковския парламент
Атака се разцепи, няма група в хасковския парламент / netinfo
Съветническа група на „Атака” в Общински съвет Хасково няма да има. Да участват в учредяването й са отказали двама от общо четиримата избрани с листата на парията местни депутати.

Тихомир Калинов и Борислав Славов са сред предложените за членове на постоянни комисии към Общинския съвет. Съставите на комисиите ще бъдат утвърдени на сесия утре. Представителите на „Атака” са предложени за членове на постоянните комисии от председателя на местния парламент Делян Делчев. Двамата не са съгласували участието си с партийното ръководство, което е поискало от тях да си направят отвод. Тихомир Калинов и Борислав Славов обаче са отказали, съобщи председателят на хасковската структура на „Атака” Анюта Лозева, която също е общински съветник. Според нея в предложените състави на комисиите не са включени най-добрите професионалисти от всички групи и това е знак, че се търси послушание, а не работа в интерес на общината.

На този етап Тихомир Калинов и Борислав Славов няма да бъдат изключени от партията, но с поведението си ще трябва да докажат дали в Общински съвет ще отстояват принципите на „Атака”, или личните си интереси, коментира Анюта Лозева.