АРТ старт на фестивала Любимец 13 в Димитровград
АРТ старт на фестивала Любимец 13 в Димитровград / DarikNews, архив
С "АРТ" стартира фестивалът "Любимец 13" в Димитровград
66586
С "АРТ" стартира фестивалът "Любимец 13" в Димитровград
  • С "АРТ" стартира фестивалът "Любимец 13" в Димитровград

С постановката „Арт” от 19 ч. днес в общинския драматичен театър на Димитровград „Апостол Карамитев” стартира първото издание от новоучредения Фестивал на актьорското майсторство „Любимец 13”, който ще продължи до декември с още 5 гостуващи пиеси. „Арт” е и начало на есенния театрален сезон, който е 60-и, юбилеен за местния театър. Тримата актьори, които тази вечер ще играят на димитровградска сцена- Владимир Карамазов,  Явор Бахаров и Юлиан Вергов, са сред 13-те номинирани за наградата „Любимец 13”. Носителят й ще бъде определен от 3-членно жури, чийто председател е директорът на сливенския театър Николай Недялков, а в състава му са директорът на старозагорския куклен театър Дарин Петков и на кърджалийския- Димо Димов. В два тура ще протича оценяването за актьорско майсторство, като в първия те ще поставят оценки от 1 до 6 независимо един от друг, а във втория при равен брой точки, ще дискутират номинациите, обясни директорът на димитровградския театър Тодор Боянов. Чуйте го в приложения файл с подробности от статута на наградата "Любимец 13".

"АРТ" старт на фестивала "Любимец 13" в Димитровград
netinfo

Пиесата на Ясмина Реза „АРТ” вече е получила множество награди, като сред по-значимите са „Молиер“ за най-добър автор, за най-добър  спектакъл в Париж през 1994 г. и наградата „Лауранс Оливие“ за най-добра комедия в Лондон през 1998 г.  Режисьор е Антон Угринов, музиката е на Калин Николов, а сценографията на Никола  Тороманов. 15 и 12 лв. са цените на билетите, като свободни места вече няма.

"АРТ" старт на фестивала "Любимец 13" в Димитровград
netinfo

Тази вечер е и официалният старт на проекта „Салон на изкуствата- едно неочаквано посрещане на публиката”, който включва редица изложби, украсили фоайетата и коридорите в сградата на димитровградския театър. С нови костюми е и салонният му персонал. Те са изработени по индивидуални проекти, подготвени от сценографа и костюмограф Антония Попова.