Арестуваните производители на коноп щели да правят въжета
Арестуваните производители на коноп щели да правят въжета / netinfo

21-годишният Венцислав Желязков от Хасково и 44-годишният немски гражданин Томас Кибе са признали, че отглеждат открития край село Крепост канабис, от него обаче имали намерение да произвеждат въжета, съобщиха от полицията. Двамата бяха задържани за производство и съхранение на наркотични вещества.

Канабисът в местността “Липака” е открит по сигнал. При проверка полицаите са намерили на мястото селскостопански инвентар и поливни съоръжения, оставили са пост, който е дочакал да се появят стопаните на нивата. Хасковлията е задържан след броени часове, посочил е на полицията и втората местност с канабис, партньорът му обаче е избягал. Немският гражданин е арестуван на следващия ден в Хасково. Установено е, че той е в България от февруари. Съобщено е на посолството на Германия у нас. Очаква се официална информация, дали в родината си Кибе е имал криминални прояви.

В обискираната в хода на разследването вила в местността “Каменец” край Хасково е намерена специализирана литература за отглеждане на канабис на немски език. Във вилата е имало и много добре оборудвана лаборатория, оранжерия за подготовка на разсад и скъпа техника. С акумулаторно хилти “земеделците” са разбивали скалите в двете ниви, пълнили са дупките с градинска пръст, засаждали са в тях канабиса и са го поливали редовно.

Организирано по този начин производство на индийски коноп у нас се разкрива за първи път.