Арестуваха митничар подпомагал контрабанда на цигари
Арестуваха митничар подпомагал контрабанда на цигари / netinfo

Митничар от граничен пункт Капитан Петко войвода е бил арестуван при спецакция на ГДБОП и хасковската полиция. При акцията, ръководена от Окръжна прокуратура Хасково, са задържани още седем души и са иззети са 9 500 000 къса цигари без бандерол.

Цигарите, на стойност около 3 543 750 лв. са били предназначени за пазара в столицата. Те са били натоварени в Гърция, прикрити с тапа и въведени в страната през граничния пункт Капитан Петко войвода. В хода на разследването е било установено, че в контрабандния канал участват български и чужди граждани. Установени са поръчителите, получателят на пратката, както и тези, които финансирали контрабандата.

Митничарят е съдействал за безпроблемното преминаване на контрабандните цигари през границата. Изяснено е още, че групата е действала от известно време, като използвала различни схеми за контрабандния внос -  под прикритието на внос на найлонови торбички от Турция и Франция, а през Гърция- чрез използване на неистински ТИР карнети и регистрационни табели на МПС. Продължават претърсванията на територията на София и Хасково, както и документирането на случая.