ГКПП "Капитан Петко Войвода"
ГКПП "Капитан Петко Войвода" / Дарик радио, Хасково
ТИР с българска регистрация, натъпкан с 23-ма нелегални, бе задържан от Гранична полиция в Свиленград. Вчера на пункта "Капитан Петко Войвода" пристигнал камиона, който е бил шофиран от 59-годишен хасковлия. При проверката граничните полицаи установили, че в специален тайник са укрити мъжете от Афганистан и Пакистан.

Свиленград, нелегални
Дарик радио, Хасково

Започналото разследване установило, че мъжете са броили по 1600 евро на каналджия в Истанбул. До Гърция пристигнали с гумени лодки, а след това се качили на ТИР-а, който минал през ГКПП "Капитан Петко Войвода".

Шофьорът на камиона е задържан за 72 часа. Той е имал и съучастник, също от Хасково. Това съобщи районният прокурор на Свиленград Мария Кирилова. За двамата ще бъде искано постоянното им задържане от съда.

Свиленград, нелегални в ТИР
Дарик радио, Хасково

Водачът на ТИР-а е попаднал в полезрението на МВР през март, когато е направил опит да пренесе през българо-турската граница хормони на растежа. Това разследване все още не е приключило.

Директорът на Гранична полиция главен комисар Светлан Кичиков съобщи, че от началото на годината през българо-гръцката граница нелегално са преминали 220 души.