товарен автомобил с цигари без бандерол
товарен автомобил с цигари без бандерол / снимка: МВР

Баща и син са задържани за съхранение на 72 000 къса цигари без бандерол. Вчера около 15 часа на автомагистрала „Марица“ в посока Пловдив, димитровградските криминалисти са спрели за проверка товарен автомобил „Фиат“, шофиран от 31-годишен свиленградчанин.

В специално изграден тайник, разположен под товарния отсек на колата са намерени 7 полиетиленови чувала, пълни с кутии с различни по вид цигари – общо 64 000 къса.

В същата връзка, служители от РУ Свиленград са извършили проверка на стопанска постройка в местност в село Левка, стопанисвана от бащата на водача. В помещение за съхранение на изкуствен тор и жито, икономическите полицаи откриват още 8000 къса безакцизни цигари. Папиросите без бандерол и товарната кола са иззети с протоколи по образуваните бързи производства.

От полицията информират още, че 59-годишен турски водач е задържан в Харманли. Вчера следобед на улица „Районна“ в града, автопатрул от управлението е спрял за проверка товарния му автомобил „Фолксваген“. При поискване на документите му за проверка, водачът поставил банкнота от 5 евро в паспорта си и ги подал на служителя. Уведомен е разследващ полицай.