“Арамии” гост в първия празничен ден на Хасково
“Арамии” гост в първия празничен ден на Хасково / netinfo

Най- младите таланти на Хасково ще открият празничната седмица посветена на Деня на града- 8 септември. 10.30 е часът, в който тържествения ден ще открие детски пленер под надслов “Рисунки за моя град”.

11.30 е часът на географиците. Изложба на National Geographic наречена “Хора, пътешествия и природа” ще бъде открита в Драматичния театър. Час след това отново в театър “Иван Димов” награди ще бъдат връчени на отличилите се във фото конкурса “Празниците на Хасково”.

В Регионална Библиотека пък ще бъде подредена експозиция по повод 170 години от рождението на Нестор Марков.

И както всяка година така и тази всички увлечения и интереси ще бъдат уважени. За футболните фенове програмата е предвидила изключително зрелище в зала “Дружба”. В 14.30 своите запалянковци ще вкарат в залата отборите на власт и медии.

Следобяд програмата предвижда пред Общинска администрация да бъде представена изложба на Британския съвет наречена “Моята улица”.

Концертната програма още в първата вечер показва разнообразие и това, че за всеки вкус е предвидено по нещо. Концерт- спектакъл на Николай Славеев и Танцова формация “Смоляни” ще може да посетите на площад свобода от 18.30.

Сцена на празничната програма ще е разбира се и летния амфитеатър на Хасково. Добре познатата площадка “Спартак” ще бъде естрада на новия шоу- спектакъл на Нешка Робева “Арамии”. Началото е в 20.15, а от 21.30 млади и стари ще се забавляват с Графа.