Анкетьори ще изучават бедността в Хасковско
Анкетьори ще изучават бедността в Хасковско / netinfo

Изучаване на бедността и социалната изолация ще се извършва в страната в периода март - май тази година, съобщиха от териториалното статистическо бюро в Хасково. Анкетното проучване "Статистика на доходите и условията на живот" е във връзка с участие на България в изследване на Европейския съюз и Евростат.  В периода избраните домакинства ще бъдат посетени от специално обучени анкетьори от Териториалното статистическо бюро за провеждане на персонални интервюта и попълване на два въпросника - Въпросник за домакинството и Индивидуален въпросник. Домакинствата са включени в извадката на принципа на случаен подбор, с който се гарантира представителността на резултатите.

Освен областния център ще бъдат посетени и анкетирани домакинства и лица от общинските центрове: Димитровград, Свиленград, Любимец, Харманли, Тополовград, Ивайловград, Симеоновград, Маджарово и Минерални бани, както и от населените места Брягово, Върбица, Добрич, Димитровче, Иваново, Клокотница, Кобилино, Колец, Криво поле, Меричлери, Орешник, Остър камък, Радиево, Славяново, Стамболийски, Сусам, Текето, Тънково и Устрем.

На анкетиране подлежат лицата на 16 и повече навършени години от общо 238 обикновени домакинства в областта. Анкетьорите, които ще посетят домакинствата, са задължени, съгласно Закона за статистиката, да пазят в пълна тайна получената от тях информация. Те ще се легитимират със служебна карта, издадена от Териториално статистическо бюро - Хасково.