Ангелова сменя Данев в ГЕРБ-Хасково?
Ангелова сменя Данев в ГЕРБ-Хасково? / DarikNews
Ангелова сменя Данев в ГЕРБ-Хасково?
61434
Ангелова сменя Данев в ГЕРБ-Хасково?
  • Ангелова сменя Данев в ГЕРБ-Хасково?

Промени предстоят в ГЕРБ-Хасково, съобщи днес заместник-председателят на партията Цветан Цветанов, който е на обиколка в региона от днес до неделя. Той не пожела да конкретизира готвените смени с уговорката, че ще бъдат оповестени утре. По информация на Дарик, ще бъде сменен общинският координатор Румен Данев. Той в момента е депутат. Кандидатира се за вакантното шефско място в местното НОИ и вече е подар документи за участие в конкурса. Според запознати това е една от причините той да се раздели с лидерския пост на ГЕРБ в Хасково, тъй като ситуацията е нож с две остриета за управляващите. От една страна, ако Румен Данев спечели, те могат да бъдат обвинени в лобизъм. Ако не издържи конкурса- в това, че нямат достатъчно компетентни кадри, които да заемат ръководни държавни постове.

Едно от имената, спрягано за наследник на Данев за мястото на общински координатор в Хасково, е Евгения Атанасова, научи Дарик. Тя е общински съветник в местния парламент и председател на младежката организация на ГЕРБ в областния град. Неотдавна Атанасова стана майка за първи път.

По-рано днес   от областната партийна структура съобщиха, че утре Цветан Цветанов ще проведе работна обиколка в общините на региона. В обедните часове той ще се срещне с членове и симпатизанти на партията от общините Свиленград, Маджарово, Ивайловград и Тополовград в Голяма зала на Общинска администрация-Свиленград. По-късно утре Цветан Цветанов ще посети Харманли, където ще разговаря с представители на ГЕРБ от общините Харманли Симеоновград, Тополовград и Любимец в читалище „Дружба". Обиколката му ще завърши в Хасково, където ще проведе среща с членове и симпатизанти на ГЕРБ от общините Хасково, Димитровград, Минерални бани и Стамболово, в Дома на техниката. По време на обиколката си в област Хасково Цветан Цветанов ще бъде придружаван от административния секретар на ПП ГЕРБ Цветомир Паунов и от областния координатор Иво Димов.