Процедура по отнемане регистрацията на цеха за производство на месо „Матев", който работеше в мазе на жилищен блок в Хасково, стартира Агенцията по безопасност на храните. Това е резултатът от двудневната проверка в обекта. Утре предприятието трябва да бъде затворено, а инспектори от агенцията ще проверят в магазинната мрежа за продукция на фирмата, която е с подвеждащи етикети.
От проверката станало видно, че цехът е работил и при риск от замърсяване на готовата продукция. Собственикът не е доказал документално произхода на месото, с което работи, а във фризерите са открити кебапчета с изтекъл срок на годност. Освен, че няма т. нар. акт 16, предприятието е работило с незаконна ВиК инсталация и без задължителните подстъпи за суровината, информираха от областната дирекция по безопасност на храните.