А. Кутев: БСП-2 в Хасково не може да има
А. Кутев: БСП-2 в Хасково не може да има / netinfo

Втора партийна организация на БСП в Хасково категорично не може да има, обяви при посещението си в града секретарят на Висшия партиен съвет Антон Кутев. По думите му конфликтът в местната червена структура е очевиден, апаратни игри има и в БСП, Хасково не е добър пример за развитие на общинска организация, много грешки през годините са допуснали и двата лагера, но единственият път е чрез компромиси да се върви към обединение.

До вчера в Общопартийната контролна комисия жалба от социалистите, които обявиха общинската конференция за манипулирана и я напуснаха, не е постъпила. На този етап становището на комисията е, че няма основание легитимността на форума да се подлага под съмнение, съобщи секретарят на Висшия партиен съвет.

Дали хасковският червен депутат Иван Илчев е изнесъл доклада на ДАНС от парламентарната антикорупционна комисия, до края на този мандат едва ли ще се изясни, прогнозира Антон Кутев. В този смисъл евентуалните санкции, ако са необходими, ще бъдат наложени не от партията, а от избирателите. Как ще изглеждат следващите депутатски листи на БСП, поне до след конгреса, когато ще се очертае доминиращото влияние в партията, според Антон Кутев, е излишно да се гадае. Личната позиция на Антон Кутев за участието на червените в следващото управление на страната гласи: "По-добре БСП в опозиция, отколкото в коалиция с ГЕРБ".

Антон Кутев се срещна с представители на младежките червени клубове от Хасково, Димитровград и Харманли. В края на декември в Хасково червените младежи ще организират “Политическо кафе”. Идеята е да се проведе дебат по важни за региона и страната теми с участието на млади хора, независимо от партийните им пристрастия. През февруари и преди изборите за Европейски парламент догодина ще бъдат организирани още две национални младежки срещи. В края на март следващата година ще приключи структурирането на Младежкото обединение, което ще има свои представители в ръководните органи на БСП, съобщи Антон Кутев.

Коментара на секретаря на Висшия съвет на БСП Антон Кутев за ситуацията в хасковската общинска организация на партията чуйте в прикачения файл: