85 от областта обявиха доходите си в НАП - Хасково
85 от областта обявиха доходите си в НАП - Хасково / netinfo

85 души от областта са обявили доходите си в офиса на НАП в Хасково от началото на данъчната кампания. 27 от тях са го направили по интернет с електронен подпис, което им дава възможност с намалят с 5 процента дължимия данък за довнасяне. Останалите 58 души са посетили Агенцията лично. Срокът за подаване изтича на 30 април, като в същия срок трябва да бъде заплатен и дължимия данък за довнасяне.

От НАП съобщават още, че на интернет-страницата вече е качена декларация за облагане на доходите с баркод на интернет. Електронният формуляр трябва да се изтегли на компютър и да се попълни „офлайн". Подаването на декларация с баркод гарантира на клиентите на администрацията, че няма да допуснат технически грешки, тъй като дължимия данък се изчислява автоматично след попълване на приложенията за различните видове доход.

От офиса на НАП в Хасково напомнят, че изпращането на декларация с баркод предполага и по-бързо възстановяване на надвнесен данък. Това е така, защото не се налага допълнително обработване и сваляне на данните от тези декларациите ръчно, а вместо това информацията директно се прехвърля от формуляра след сканирането на баркода.

Подаването на декларацията става с изпращане по пощата като писмо или на място в офиса на НАП.