8 сдружения на етажната собственост учредиха в Димитровград
8 сдружения на етажната собственост учредиха в Димитровград / Darik News, архив

От 8 жилищни блока в Димитровград вече са учредили сдружения на етажната собственост и са подали заявление за регистрация в общината. Това е първата от стъпките за участие в националната програма за безплатно саниране на панелните блокове. В Димитровград най-експедитивни са били от бул."Христо Ботев", бул."Ст. Стамболов", ул."Захари Зограф" и „Простор", като първите още до края на работния ден днес ще получат от администрацията необходимото удостоверение, съобщи директорът „Общинска собственост" Теодора Стоянова. Чуйте я в приложения файл.

От общинската администрация в Димитровград се ангажираха да стимулират първите 10 учредили сдружения на етажната собственост, като пред жилищните им блоковеще бъдат монтирани нови пейки и осветителни тела, припомня тя.

Националната програма за енергийна ефективност в многофамилни жилищни сгради ще стартира официално в края на месеца. Към момента все още и общините не разполагат с методическите указания за приложението й. Програмата обхваща едропанелните сгради, сгради от типа на пакетоповдиганите плочи и едроплощен кофраж, т.е. сградите, строени по индустриален способ.