8 са кандидатите за кметския пост в Хасково
8 са кандидатите за кметския пост в Хасково / Dariknews.bg, архив

Днес изтече крайният срок за регистриране на кандидат-кметовете и съветническите листи в Общинската избирателна комисия. Броят на кандидатите за кметския пост е 8, а регистрираните съветнически листи - 23.

Вчера ПП ГЕРБ регистрира кандидата си кмет на Хасково Добри Беливанов, листа за общински съветници и кандидати за кметове на кметства.

В Хасково първи от кандидат-кметовете в ОИК бе регистриран Георги Иванов. От Коалиция "За Хасково" подадоха документите за регистрацията му миналия вторник.
В кметските избори в областния град ще участва и жена - Лиляна Петкова от „Зелена партия”, регистрирала кандидатурата си в петък.

Кандидатът на БСП Божидар Драганов се регистрира в събота. В последния ден вчера се регистрираха Мюмюн Мюмюн от ДПС и Иван Господинов от партия ДЕОС. Преди тях регистрация получиха Желю Желев ("Атака") и Кръстьо Кръстев (НФСБ),

32 партии, коалиции и инициативни комитети са регистрирани за участие в изборите на 25 октомври. Най-голям от общия брой е този на партиите - 26.

От Комисията днес нямаха становище относно проблема с кандидата за кмет на село Козлец Ямер Мерт, който бе обвинил Реформаторите, регистрирали го като свой претендент за поста, че са фалшифицирали подписите му в декларации, част от документите, подадени в ОИК при регистрацията му. В молба до комисията Мерт е поискал да му бъдат предоставени всички документи, в които фигурира неговият подпис. Местният лидер на СДС Димо Стоянов, който, освен че е кандидат в същата съветническа листа, е подал и документите за регистрация на Реформаторския блок в ОИК - Хасково, коментира, че Мерт ще се кандидатира за кмет на Козлец и че съществува възможност да бъде и вписан извънредно в съветническата листа, в случай че някой се откаже. За това обаче трябват подписите поне на четирима от петте лидери. Освен това идеята е била кандидатите за кметове да не фигурират в съветническата листа, за да могат да се концентрират в бъдещото си кметуване, в случай че бъдат избрани.