Сурвачка, Младежки център, Хасково
Сурвачка, Младежки център, Хасково / Дарик радио, Хасково
8-метрова сурвачка бе издигната по традиция днес на входа на Младежкия център в Хасково. За 11-та поредна година огромната сурвачка украсява фасадата на сградата. В продължение на 3 дни по нея работиха  възпитаниците на Школата по етнография с ръководител Нели Арнаудова.

Фестивал, Хасково
Дарик радио, Хасково

Младежкият център от днес е домакин на Третия национален фестивал на коледната и новогодишна песен. Той бе открит от секретаря на Българския хоров съюз Кирил Търпов.

Фестивал, Хасково
Дарик радио, Хасково

Във феста участват 10 формации с над 250 хористи, от София, Пловдив, Силистра, Варна, Свиленград и Хасково. 13 са написаните специално за феста песни. За първи път той е финансиран от програма „Мобилност“ на национален фонд „Култура“.

Фестивал, Хасково
Дарик радио, Хасково

Паралелно с концертите в залата на Младежкия център, в зала „Етнография“ на Регионалния исторически музей се представят мъжка коледарска група от село Сусам и вокална група „Южняче“ с ръководител Боян Митев. Третият фестивален концерт е отново в Младежкия център от 18 часа.

Фестивал, Хасково
Дарик радио, Хасково

Фестивалът завършва в неделя, когато в 11:30 часа на площад „Свобода“ е четвъртият концерт „С песни край елхата“.

Фестивал, Хасково
Дарик радио, Хасково

Предвидени са награда на хоровите диригенти и награда на публиката. Сред официалните гости ще са  композиторите проф. Александър Текелиев, Стоян Бабеков, Юлиян Слабаков, Таня Герова, акад. Емил Янев.