7 снегорина чистят в Димитровград
7 снегорина чистят в Димитровград / DarikNews, архив

7 снегорина и машина за почистване на пешеходните зони от около два часа действат в Димитровград, съобщи за "Дарик" ръководителят на ангажираната със снегопочистване фирма Атанас Стефанов. Подготвени сме с необходимите количества пясък, сол и луга, но засега не е необходимо, тъй като според прогнозата за времето и очакваните температури, няма опасност от обледявания, коментира той.

Към този час няма подадени към фирмата сигнали за закъсали автомобили или проблем с падналия сняг, чиято покривка е около 3 см. Сега започваме да опесъчаваме мостовете и ветровитите места, където са възможни заледявания, информира Стефанов.

С автопаяк ще бъдат вдигани паркиралите в нарушение на правилата и които затрудняват снегопочистващата техника коли, като собствениците им ще бъдат санкционирани, обяви на пресконференция през декември миналата година заместник-кметът Христо Колев. 30 лв. е таксата за автопаяка, още 5 лв. ще коства престоят на наказателния паркинг, устроен на ул. "Ем. Станев" до жп-надлеза в Димитровград, уточни той.

И тази година най-напред ще бъдат почиствани изходните артерии, главните пътища и булеварди, както и улиците, по които се движи общественият транспорт. Нов момент е, че извън Димитровград са създадени два опорни пункта, от които да поема снегопочистващата техника- в Голямо Асеново и Меричлери.