60 фиданки за 60 г. СУ "Каравелов"
60 фиданки за 60 г. СУ "Каравелов" / Дарик радио, Хасково
60 фиданки за 60 години СУ "Каравелов"
96951
60 фиданки за 60 години СУ "Каравелов"
  • 60 фиданки за 60 години СУ "Каравелов"
60 фиданки туя засадиха за 60-годишнината на СУ „Любен Каравелов“ в Димитровград четвъртокласниците му, заедно със своите родители. Зелената акция ги събра в двора на училището под мотото „Хубава си, моя горо“. Тя е част от програмата за юбилея на школото, която започна в началото на март и продължава до края на този месец.

Залесителна акция
Дарик радио, Хасково

Грамота за участие в инициативата получи всеки от четвъртокласниците. Връчи ги помощник-директорът Димитър Дерменджиев, който ги поздрави за инициативата.

Грамоти за участниците
Дарик радио, Хасково

Деца, родители и учители споделиха, че с радост се включват в залесителната акция по повод празника на училището. Той продължава на 16 април в димитровградската библиотека, където е организирана среща с поета Виктор Самуилов и ученици от начален етап. На 19 април е предвидена още една среща - "Път през времето" за бивши и настоящи учители и ученици. На тази дата част от историята на СУ "Любен Каравелов"  ще покаже фотоизложба. Драматизация на повестта "Мамино детенце" ще покажат възпитаниците на трети клас, еко ревю за Деня на Земята и спортна щафета са останалите прояви през април.

Кулминацията е екскурзия до родното място на Любен Каравелов - Копривщица, в която ще се включи цялото училище. Тя е насрочена за 26 април, когато е и патронният празник. На 27 април ще има празничен концерт в салона на театъра "Апостол Карамитев", посветен на юбилея.