6.8 г. затвор за тъста, убил зет си
6.8 г. затвор за тъста, убил зет си / Darik News, архив

6 години и 8 месеца затвор за 68-годишния Анастас Стайков от Хасково постанови днес Хасковският окръжен съд. Съдът го призна за виновен, че на 7 април миналата година, в апартамент на ул. “Драгоман” в Хасково, убил зет си Желю Ванев. Пред съда днес Анастас Стайков сам се призна за виновен, като каза, че съжалява за стореното.

Първоначално съдът определи наказание от 10 години затвор, но заради съкратеното производство, при което се признава за виновен, го намали с една трета. Анастас Стайков има здравословни проблеми, лекуван е в Москва заради мозъчна травма и страда от разстройство на личността.

До убийството се стигало след алкохолен запой, при който двамата се скарали за пенсията на дъщерята на Анастас- Делка Стайкова, с която Желю живеел на семейни начала. Тъстът забил в гърба на 51-годишния си зет кухненски нож.

Между двамата често възниквали скандали, откакто Желю се преместил в жилището от родното си село Александрово. Издържали се със социалната пенсия на Делка, която е с психични проблеми.