Награда "Неофит Рилски"
Награда "Неофит Рилски" / МОН
Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев подписа заповед за удостояване с почетната грамота „Неофит Рилски“ на шестима учители от Хасковска област. Престижната награда се връчва всяка година по повод 24 май- Ден на българската просвета, писменост и култура.
През 2018 година носители на отличието са:

Тихомир Праков, старши учител по английски език в ЕГ“Проф.д-р Асен Златаров“- Хасково
Елза Близнакова, главен учител по биология и здравно образование в СУ“Св.Паисий Хилендарски“- Хасково,
Владимира Самарджиева, старши учител по техника и технологии в ОУ“Алеко Константинов“- Димитровград
Йоана Гачева учител по професионална подготовка в ПГЛП“Райна Княгиня“- Хасково
Теодоринка Иванова, директор на СУ“Св.Климент Охридски“- Симеоновград
Валентин Краев, директор на ОУ“Васил Левски“ -с.Книжовник- грамота от Съюза на работодателите в България.      

Тържествената церемония по връчване на най-високите просветни отличия за български учители ще е от 11 часа днес в зала „Марица“ на Областна администрация-Хасково. Областният управител Станислав Дечев и началникът на РУО Христина Боева ще връчат официално националните награди „Неофит Рилски“ на МОН. По време на празничната проява ще бъдат връчени и училищни награди на заслужи преподаватели и ученици. 

Празнично шествие организира община Хасково на 24 май- Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост. Шествието от ученици от хасковските училища тръгва в 10,30 часа от ДКТ „ Иван Димов“. През централната пешеходна зона учениците ще стигнат до площад  "Свобода“. От 11 часа на откритата сцена там започва празничен концерт.