6 села в Димитровградско са без ток, в 3 няма вода
6 села в Димитровградско са без ток, в 3 няма вода / netinfo

В 4 села в димитровградска община - Крепост, Воден, Бряст и Здравец, няма ток заради снощната буря, а в две - Странско и Светлина, електрозахранването е частично прекъснато, съобщиха от общинската администрация. В село Горски извор електрозахранването също е нестабилно. В селата Длъгнево, Здравец и Каснаково няма вода.

В града най-тежка снощи бе ситуацията в участъка на бул. „Димитър Благоев“, новата автогара и района на Панорамния път. От паднали върху пътното платно дървета бяха затворени пътищата от квартал „Черноконево“ към центъра града, квартал „Марийно“ (в централната част), до Химическия техникум, улица „Захари Зограф“ и улица „Иван Вазов“. От падналите листа и счупени клони бяха запушени отточни шахти и нивото на водата преливаше и над тротоара, което възпрепятстваше преминаването на автомобилите, особено в участъка на ул. „Вилхем Пик“ и „Захари Зограф“. В почти всички паркове и дворове на детски градини има паднали дървета, включително и в двора на МБАЛ ”Света Екатерина” в близост до Акошеро-гинекологичното отделение. Дървета са паднали върху моторни превозни средства, но не са нанесли големи поражения върху тях. Сигналите са за улица „Христо Смирненски“, „Ромен Ролан“ и Ана Маймункова“. Силният вятър откърти ламаринената обшивка върху фасадната част на сградата на общинската администрация.

Засега няма информация за пострадали граждани. Сформираният кризисен щаб работи през цялата нощ и към момента обстановката в града е нормализирана.