51-годишен с най-атрактивен скок на басейн Химик
51-годишен с най-атрактивен скок на басейн Химик / DarikNews

11 на възраст от 9 до 51 години се включиха в състезанието по плуване 50 метра свободен стил днес преди обяд на басейн „Химик”. Турнирът бе част от рокерския събор, който започна на спортния комплекс в Димитровград тази сутрин и ще продължи през целия ден.

15-годишният Илиян Абаджиев, 12-годишната Габриела Динева и 11-годишните Ивелина Деймос и Николета Янчева бяха победителите в първото от днешните състезания, организирани от местния мото клуб „Викингите”.

51годишен с найатрактивен скок на басейн "Химик"
netinfo

Оспорвана и атрактивна бе надпреварата за скокове в басейна, където претендентите бяха петима, а победител стана миналогодишният титуляр Иван Йорданов. 51-годишният плувец и този път грабна титлата, като демонстрира предно и задно салто. Втори остана 14-годишният Любомир Иванов, а трети 17-годишният Иван Златков.

51годишен с найатрактивен скок на басейн "Химик"
netinfo

Спортните състезания и игри на димитровградския басейн „Химик” продължават с теглене на кег във водата, въртене около кол, ловене на риба в детския басейн, ядене на торта без ръце и бой с чували върху варели. Мото съборът, който се организира за шеста поредна година в рамките на празниците на Димитровград и сега е част от програмата на тържествата за 65-годишнината му, която започва от днес.