50 деца от 12 държави показват празниците в рисунки
50 деца от 12 държави показват празниците в рисунки / netinfo
50 деца от 12 държави показват празниците в рисунки
68705
50 деца от 12 държави показват празниците в рисунки
  • 50 деца от 12 държави показват празниците в рисунки

Изложба „Празниците в детските рисунки" ще открие в 17.30 ч. днес димитровградската галерия „Петко Чурчулиев". В Зала 1 там са експонирани 50 творби на деца от 12 държави, които са част от 15-та международна детска художествена изложба - Нова Загора`2013.  Като община- приятел на детето, Димитровград я посреща,  благодарение й на доброто сътрудничество между уредника на галерията Надежда Стойнева  и директора на тази в Нова Загора Иван Стоянов- ръководител на студио „Дъга"(един от организаторите на традиционната международна детска изложба).

 

Димитровградските деца, техните родители, приятели и преподаватели ще имат възможност да разгледат очарователните рисунки на деца от 5 до 11-годишна възраст от Китай, Аржентина, България, Русия, Иран, Гърция, Кипър, Украйна, Полша, Индия, Литва и Румъния. Празникът е във всяка една рисунка, затова и такова е мотото, коментира Надежда Стойнева.

Изложбата „Празниците в детските рисунки" откриваме в навечерието на Коледа и Нова година, като един символичен подарък за малките художници в Димитровград. Тя ще продължи до края на месец януари 2014 г., уточнява Надежда Стойнева. Чуйте я в приложения файл.