5 месеца след вота БСП призна трагични резултати
5 месеца след вота БСП призна трагични резултати / netinfo
Като „трагични” лидерът на БСП – Хасково Иван Станчев определи партийните резултати на местните избори в общината. 5 месеца след вота анализът беше представен на свикана по препоръка на Контролната комисия конференция снощи.

Основни виновници за вътрешнопартийните кинфликти, според председателя Иван Станчев, са предшествениците му на лидерския пост Татяна Димитрова и Иван Илчев. Поведението на двамата Станчев коментира като мотивирано от лични интереси. Утвърдената против волята на част от местните червени съветническа листа с водач Наталия Любенова и решението на Изпълнителното бюро на БСП да подкрепи кмета Георги Иванов, въпреки че градоначалникът се регистрира като кандидат на коалиция „Хасково-настояще и бидеще”, а не като независим също са отблъснали много от симпатизантите на социалистие, гласи оценката на Иван Станчев.

Преди конференцията заместник-кметът Татяна Димитрова и съветникът Иван Недев, които Общинският партиен съвет изключи от БСП, се срещнаха с дошлите за форума в Хасково представители на Контролната комисия, но отказаха да влязат в залата. Ще обжалваме решението за изключване, заяви пред Дарик радио Татяна Димитрова.

Провелият се снощи форум, според предварителния дневен ред, следваше да изчисти вътрешнопартийните конфликти. За събота обаче отново е обявено заседание на общинската партийна конференция. То е свикано от опонентите на Иван Станчев с подписите на 1/3 от членовете на червената организация. Очаква се на форума да бъде инициирана смяната на председателя на БСП-Хасково.