47 деца показват добротата в снимки и колажи
47 деца показват добротата в снимки и колажи / Darik News, Архив

Изложба на фотографии и фотоколажи “Улови мига на доброто” ще бъде открита днес във фоайето на историческия музей в Димитровград. Фотоконкурс за ученици на тази тема обяви местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни в общината. 47 ученици от 9 училища представиха 76 свои снимки и колажи в обявения срок. 56 бяха селектирани за изложбата, която ще бъде открита в 16 ч. днес и ще остане в музея до 24 ноември.

На практика няма дете, което да не е представено в нея поне с една своя снимка или колаж, коментира секретарят на комисията Донка Тенева. Първоначално бяхме обявили, че ще бъдат връчени по три награди в двете възрастови групи- 4-7 клас и 8-12 клас, но след като комисията разгледа конкурсните работи решихме да дадем още 10 поощрителни награди, коментира тя. За всички участници са предвидени грамоти. Победителите ще бъдат обявени при откриване на изложбата днес.

Интересното е, че през 2014 г. тя ще бъде пътуваща и ще гостува във всички училища от община Димитровград, както и в институциите, които проявят интерес, посочи още Донка Тенева. По-активни в конкурса са били децата от първата възрастова група. Във втора обаче, само един участник е представил 10 творби, тъй като ограничения в броя нямаше, коментира тя.

Председател на 3-членното конкурсно жури е директорът "Хуманитарни дейности" в общинската администрация Антоанета Шаркова, а в състава й са уредникът на градската галерия Надежда Стойнева и секретарят на комисията Донка Тенева.

Откриването на изложбата е част от проявите, посветени на 24 години от приемането на Конвенцията за правата на детето, отбелязват от общинската администрация в Димитровград.