4541 лв. за Биляна събра танцовият фестивал на читалище Ботев
4541 лв. за Биляна събра танцовият фестивал на читалище Ботев / Живка Тодорова

4541 лв. събра благотворителният танцов фестивал "Да тропнем хорце, на нуждаещите се да помогнем от сърце" , организиран от димитровградското читалище "Христо Ботев " и групи за хора "Тракия" в помощ на 34-годишната Биляна Колева.

Младата жена страда от прогресивно заболяване на гръбначния стълб и за лечението й в чужбина са необходими много средства.

За втори път в последните две години от читалище „Хр. Ботев” й подават ръка с благотворителна танцова проява. Фестивалът снощи в спортна зала „Младост” обедини за каузата 150 танцьори от Димитровград, Хасково, Меричлери, селата Добрич, Брод и Узунджово.

Клубове за народни хора от други населени места също са внесли такса за участие, макар и без да присъстват на фестивала, съобщи председателят на НЧ "Христо Ботев" Ирина Костадинова. Това са клуб "Китка" - гр.Раковски, НЧ "Христо Ботев 1871"- с.Ябълково, клуб "Родопци" -Кърджали, "Багреница" - село Крепост и "Нов път" - село Добрич.

4541 лв за Биляна събра танцовият фестивал на читалище "Ботев"
netinfo

От такса участие по 5 лв., която са заплатили 150-те участници във фестивала, са събрани 1310 лв.  От поканите за събитието, всяка от които на стойност 5 лв., сумата е 2 500 лв. В дарителските урни за входа на фестивала постъпленията са 731 лв.

Биляна Колева благодари на организаторите за подкрепата и на всички, уважили събитието и дарили средства. "Това, че виждам толкова много хора тук, ми дава сили да продължа напред", каза тя. Надявам се с подкрепата на още добри хора да събера необходимата за лечението ми и операция в чужбина сума, каза Биляна Колева.