45,36 % за Георги Иванов според междинните резулати, следва Антон Иванов
45,36 % за Георги Иванов според междинните резулати, следва Антон Иванов / netinfo
С 45,36% от гласовете в отчетени 116 комисии досегашният кмет Георги Иванов води пред опонтите си след първия тур на местния вот в Хасково. Втори до момента е кандидатът за градоначалник на ГЕРБ Антон Иванов с резултат 17,32%, трети е претендентът за кмет от ДПС Евгени Честименов. За него са 15,76 на сто от гласовете в секциите с обработени протоколи. Следват независимият кандидат за кмет на Хасково Георги Узунов и кандидатът на „Атака” Недялко Вапцаров съответно с 8,08% и 7,35% от гласовете.

С най-добър резултат остава съветническата листа на Движението за права и свободи -16,57%. Втора е листата на Коалиция „Хасково-настояще и бъдеще”, за която са 16,57 на сто от гласовете в отчетените комисии. С 11,89% и трети резултат са кандидатите за местни депутати на ГЕРБ. Четвърта е листата на партия „Атака”, пети са „Българе за Хасково”, шеста е листата на „Демократична левица”, подкрепена от 3,37% от гласоподавателите, следвана от "Гергьовден-Защита" и ВМРО.

Шанс да попаднат в следващия местен парламент, според междинните резултати, имат и Социалдемократите, НДСВ и „Екогласност”.