4 проекта на ученици финансира  Димитровград на младите
4 проекта на ученици финансира Димитровград на младите / DarikNews

4 ученически проекта са одобрени за финансиране в първата сесия по общинската програма „Димитровград на младите”, осигурена от местния бюджет. 3057 лв. е общата им стойност. Шест са били проектите, подадени за разглеждане от комисията на консултативния съвет по младежки дейности към кмета на общината.

Сумата наистина е символична, но все пак това се прави за първи път и за нас е важно активното участие на младите хора и това те сами да опишат в проект идеята си и да заявят готовност за реализирането й, което ние също ще подпомагаме, коментира кметът Иво Димов, който е и председател на консултативния съвет.

4 проекта на ученици финансира  "Димитровград на младите"
netinfo

Одобрените разработки съобщи общинският съветник Виолета Желева, която заедно с колегата й Тодор Тодоров бе вносител на предложението за създаване на такъв съвет и финансирана с 10 000 лв. от общинския бюджет програма „Димитровград на младите”.  “Превенция на рисковото поведение сред ученици – връстници обучават връстници” е класираният проект на ПМГ “Иван Вазов”, на стойност 500 лв. с финансиране по програмата в размер на 450 лв. “Заснемане на филм “Димитровград” е този на ЕГ “Д-р Иван Богоров” с обща стойност 1080 лв. от които общината ще осигури 930 лв. “Да дадем нов живот” е проектът на СОУ “Любен Каравелов” на стойност 926 лв., който ще бъде осигурен по програмата със 777 лв. “Младите хора в хармония с музиката” на СОУ “Васил Левски” е на стойност 1000 лв., като финансирането от общината е в размер на 900 лв.

4 проекта на ученици финансира  "Димитровград на младите"
netinfo

Директорите на четирите учебни заведения подписаха днес с кмета Иво Димов споразуменията за финансиране. До края на новата учебна година е срокът за реализиране на дейностите. Втората сесия на програмата „Димитровград на младите” ще стартира през октомври с останалите до отпуснатите за нея 10 000 лв. Надяваме се тогава младите хора да бъдат по-активни, а догодина да имаме възможност да отделим повече средства, каза още кметът Иво Димов.