3-дневен младежки джаз фест започва в Димитровград
3-дневен младежки джаз фест започва в Димитровград / DarikNews, архив

Младежки джаз фестивал започва в Димитровград днес. Първите прояви са в актовата зала на местната природоматематическа гимназия „Иван Вазов" днес и във видео залата на езиковата гимназия „Д-р Иван Богоров" утре. Пред възпитаниците им акустичното джаз-трио на Димитровград и „Станислав Арабаджиев Трио+" ще представят младежкия фестивал, информира Димитър Русев.

Утре програмата на феста продължава в Клуба на дейците на културата с прожекция на филм за Луис Армстронг, предоставен със съдействието на посолството на САЩ. Веднага след това в камерната зала на клуба концерт ще изнесе „Иван Тодоров джаз квартет"-Димитровград. Програмата предвижда и представяне на книгата на Владимир Гаджев „Джаза в България, Българите в джаза", а вечерта ще приключи със „Станислав Арабаджиев Трио +".

В сряда младежкият джаз фестивал продължава в камерната концертна зала на СОУ „Васил Левски", където пред възпитаниците на паралелките с профил „Музика" ще се представят студенти от академията за музикално и танцово изкуство в Пловдив. По-късно същия ден в КДК е прожекцията на филма „Животът на Дюк Елингтън", а вечерта в камерната зала ще гостуват студентски джаз формации от пловдивската академия и „Веселин Койчев трио".