3 даровити деца от Димитровград със стипендия
3 даровити деца от Димитровград със стипендия / netinfo
Три димитровградски деца ще получават едногодишна стипендия в размер на 110 лв. Насърчаването става възможно чрез Национална наредба и е част от политиката на Община Димитровград за поощряване на талантливи деца.

Общо 11 кандидатури е разгледала специално назначена комисия. Ивайло Янев, Васил Василев и Соня Жекова са трите деца, отговарящи на условията.

12-годишният възпитаник на ОУ “Алеко Константинов” Ивайло Янев е избран заради първото си място в раздел “Съвременни танци” на Десетия Национален конкурс за класически, характерни,съвременни танци и фрийденс, провел се в Бургас. 15-годишният Васил Василев е ученик в ПМГ “Иван Вазов”. Класиран е на III-о място на финали на тенис на маса по време на Ученически игри в Разград. Соня Жекова е Езикова гимназия “ Д-р Иван Богоров” и е завоювала първо място на проведен Национален конкурс по астрономия - “Ловци на небесни съкровища”.

Финансовото насърчаване на останалите деца няма да е възможно, тъй като състезанията в които са участвали не фигурират в допустимите по Наредбата. Димитровградчанче, което учи в хасковска гимназия също няма право на стипендията.