26 учебни часа Влез в час с данъците в Хасково
26 учебни часа Влез в час с данъците в Хасково / НАП-Хасково

26 учебни часа в местни гимназии проведоха данъчните лектори от офиса на НАП в Хасково в рамките на образователния проект „Влез в час с данъците“. Експерти от приходната Агенция преподаваха през месеците април и май в Природоматематическата гимназия, гимназията с преподаване на чужди езици „Професор д-р Асен Златаров“ и прфесионалните гимназии по автотранспорт, дървообработване и строителство, и механоелектротехника. Така, в края на учебната година младежите получиха знания за това от кога започват сами да плащат здравните си осигуровки, какво трябва на направят ако решат да работят през лятото, но нямат навършени 18 години, какви са разликите между трудов и граждански договор и друга практична информация. Същите съвети бяха преподадени в общо 53 училища в страната.

233 участника играят активно за 20-те големите награди  в играта „Play за награда“ – дрон, електронна книга, безжична колонка и камера за екстремни спортове, които НАП ще раздаде в рамките на 10 месеца.

До 5 юни 2016 година учениците, решили теста след данъчния урок за държавния бюджет могат да спечелят портативен говорител с мощност 15W. Правилата на играта не ограничават участието на деца, чиито родили са служители на Агенцията.

Дрон, електронен четец и камера за екстремни спортове вече бяха спечелени и се ползват от двама ученици в Пловдив и един в Хасково. Камерата за подводно снимане, която е ударо и водоустойчива, бе връчена преди броени дни на 17-годишния Радослав Христов от пловдивската гимназия по електротехника и електроника.

Играта “Play за награда“ е част от образователния проект на Агенцията „Влез в час с данъците“, която тази година акцентира върху данъчни видео уроци. След края на всеки видео курс, учениците, които се се регистрирали на www.vlezvchas.bg могат да тестват знанията си с няколко кратки въпроса и да се състезават за 20 големи награди.