26-годишен пострада при пожар в село Ябълково
26-годишен пострада при пожар в село Ябълково / DarikNews, архив

 

14 произшествия са записани в бюлетина на областната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението"-Хасково за изминалото денонощие. При един от пожарите е пострадал 26-годишен мъж от село Ябълково, който е с изгаряния по ръката. В 1:15 ч. тази нощ 2 автомобила на димитровградската пожарна служба са гасили къщата на ул. "Искър" 1 в село Ябълково, общ. Димитровград. Огънят е унищожил 60 квадрата покривна конструкция, домашно имущество и документи за самоличност. Все още не е установена причината за възникването му.

5 са пожарите без щети- в 8:20 ч. вчера също с 2 автомобила димитровградските огнеборци са гасили пожар в отпадъци в стая на апартамент на ул. „Лайпциг"1, обитаван от мъж. В 19:14 ч. вчера от тополовградската пожарна са гасили пожар във вила по пътя за Стара Загора след Тополовград. Сухи треви до подстанция в Харманли, в отпадъци след Тополовград по пътя за Стара Загора и сухи треви в тополовградското село Капитан Петко Войвода са горели вчера.

3 са лъжливите повиквания- едно в Харманли със сигнал за пожар в суха трева в землището на с. Доситеево и две в Димитровград- за пожар в суха трева в с. Голямо Асеново и на ул. "Неофит Бозвели" 4 в Димитровград.

В 5 спасителни дейности са се включили пожарникарите в региона за денонощието. В 12:05 ч. вчера те са помогнали да бъде изваден човек от обърнат валяк на разклона за димитровградското село Крепост. В 15:45 ч.- за падналия на козирката на вход „А" на жилищен блок 15 на ул. "Патриарх Евтимий" в Димитровград самоубиец.

Отстраняване на мазилка по фасадата на болницата в Свиленград, отводняване мазе на къща в Симеоновград и техническа помощ в село Бисер са останалите 3 аварийни дейности, записани в бюлетина на службата.