23-годишен от с. Бисер катастрофирал и избягал
23-годишен от с. Бисер катастрофирал и избягал / DarikNews, Архив

23-годишен от село Бисер катастрофирал след употреба на алкохол около 22 ч. снощи и избягал от мястото на произшествието, съобщават от областна дирекция „Полиция”. Той е шофирал лек автомобил „Мерцедес” и пътувал от Харманли за Симеоновград. Загубил контрол поради движение с несъобразена с пътните и атмосферни условия скорост, колата излязла в ляво по посока на движението и се преобърнала. Водачът напуснал мястото на произшествието и около 00.40 часа бил открит в дома си в село Бисер. Отведен е в ЦСМП-Харманли за преглед, при който е установено, че има хематом на главата. Той обаче отказал да бъде настанен в болница и е освободен за домашно лечение, без опасност за живота. Тестът с дрегер отчел 1.41 промила алкохол, посочват от полицията. Съставен е акт.

Без опасност за живота след ПТП е и 24-годишен от село Големанци. Вчера на пътя между селата Войводово и Орлово той управлявал с несъобразена сколост лек автомобил „Опел Кадет”. Загубил контрол над колата, тя напуснала платното в ляво по посока на движението и паднала в дере. От удара мъжът е с комоцио, настанен в МБАЛ-Хасково за наблюдение. Съставен е акт, уточняват от полицията.

От там съобщават днес и за пътен инцидент на булевард „Илинден” в Хасково между лек автомобил „Форд Фокус”, управляван от 22-годишен хасковлия, който не спазил знак и ударил движещия се по булеварда лек автомобил „Фиат Типо”, шфиран от 53-годишна хасковлийка. Пострадала е 34-годишна пътничка във фиата, която е с фрактура на дясната китка, обработена и освободена за домашно лечение. Образувано е досъдебно производство.