Димитровград, снигопочистване
Димитровград, снигопочистване / Дарик радио-Хасково, Архив
Светослав Стойков
92520
Светослав Стойков
  • Светослав Стойков
Санкция в размер на 20 000 лв. за некачествено изпълнение на снегопочистването в Димитровград ще бъде наложена на ангажираната фирма, избрана през 2014 г. за 60-месечен срок. Това съобщи на пресконференция днес ресорният заместник-кмет на общината Светослав Стойков. Решението е взето след внимателен преглед на представените от страна на фирмата протоколи за извършена работа, подчерта той. Заявени от тях разходи за 20 000 лв. няма да бъдат признати, категоричен бе Стойков, като уточни, че тепърва се прави такъв анализ и за работата на фирмите в малките населени места на община Димитровград. Очаква се той да бъде готов идната седмица.

До момента за снегопочистване в Димитровград са изразходвани 145 572 лв., докато миналата година са били 72 128 лв. Стойков уточни също, че подобна финансова санкция не е прецедент и преди години също е била наложена подобна в размер на около 8 000 лв.

Димитровград, Светослав Стойков
Дарик радио-Хасково

От общината останали недоволни от изпълнението на снегопочистването за второстепенните улици в Димитровград и ресорните специалисти стигнали до извода, че фирмата не разполага с необходимия капацитет да се справи с тежка зимна обстановка, каквато имаше тази година. Тя е работила с 14 машини, изразходвала е 335 тона сол и 98 тона пясък, като е отчела с протоколи 291 машиносмени. Да бъде закупена от фирмата допълнителна техника за идната зима ще настоява ръководството на общината. Днес Светослав Стойков подчерта: „Тази глоба не е за работниците, а за ръководството на фирмата“, като благодари на Атанас Стефанов от дружеството и заетите там. Чуйте го в приложения файл.

По-късно днес от пресслужбата на община Димитровград съобщиха, че на същата фирма ще бъдат платени и с 16 000лв. по-малко за сметосъбирането през месец януари. В договора за него също се плаща за извършена дейност. Поради лошото време не са обслужени много контейнери, включително и по селата от община Димитровград, се казва в прессъобщението.