2 палети с бира, 100 празни каси и 160 дървени изгоряха при пожара в хасковски склад
2 палети с бира, 100 празни каси и 160 дървени изгоряха при пожара в хасковски склад / DarikNews, архив

 

2 палети с бира, 100 с празни каси и бутилки, 160 дървени палети, осветителни тела и кабели  са изгорели при пожара в късния следобед вчера във фирмения склад на база край Хасково. С 3 пожарни автомобила РСПБЗН са спасили склада, а причините за възникване на пламъците все още са в процес на установяване.

Още 4 пожара в региона са нанесли материални щети през денонощието. Заради небрежност при боравене с открит огън край с. Райкова могила е изгорял 200 м оптичен кабел, собственост на румънска фирма. По 60 кв. м покривни конструкции са изгорели при пожари в спомагателна и селскостопанска постройка в селата Щит и Лозен също заради небрежност при боравене с открит огън. Това е причината и за низов горски пожар в землището на с. Малко градище, където са унищожени 120 дка широколистна гора.

8 са били пожарите в сухи треви, които са се разминали без материални щети. Три спасителни дейности са записани в информационния бюлетин на областната „Пожарна безопасност и защита на населението”- обезопасяване на наклонено дърво в парк в Маджарово, съдействие при пътнотранспортно произшествие с лек автомобил по пътя за с. Пъстрогор и оказване на техническа помощ в православния храм “Св. Димитър” на бул. “Раковски” в Димитровград.