2 млрд. 298 млн. евро инвестиции в Южен централен район
2 млрд. 298 млн. евро инвестиции в Южен централен район / Областна администрация-Хасково

Проблемите при използването и експлоатацията на минералните води обсъдиха членовете на Регионалния съвет за развитие и Регионалния координационен комитет на Южен централен Район. Председател е областният управител на Хасково Станислав Дечев.

2 милиарда 298 милиона евро са преките чуждестранни инвестиции в Южен централен район за 2014 година, отчете в годишния  доклад за наблюдение на изпълнението на Регионалния пран за развитие Даниела Опълченска- секретар на РСР на ЮЦР. Най- високи са стойностите на инвестиции в област Пловдив. Делът на ЮЦР в брутния вътрешен продукт е 13,65 процента, или 11 милиарда 413 милиона лева. Демографското развитие на района запазва тенденцията на намаляване броя на населението, застаряване и отрицателен прираст.

2 млрд 298 млн евро инвестиции в Южен централен район
netinfo

По време на заседанието бяха дебатирани още нормативната уредба в белнео и спа туризма. Условията и реда за сертифициране на центровете разясни Миглена Куцева, представител на Министерството на туризма.

 

Заседанието днес продължава с обсъждане на проблемите с почистването на реките и язовирите във връзка с промените в Закона за водите от 2015 година.