2 май - Ден на Харманли
2 май - Ден на Харманли / netinfo

Ден на Харманли е 2 май. Програмата на общината по този повод започна още в началото на април с конни надбягвания в духа на традициите на 6-ти кавалерийски полк. Тя включваше юбилеен концерт в чест на 60 години танцов ансамбъл „Хорищенци”, 50-годишнината на хореографа Галина Христова и 80-годишнината на хореографа - заслужил деятел на културата - Атанас Николов; рокерско шоу, изложба от гоблени, откриване на Великденска благотворителна изложба-базар,

2 май  Ден на Харманли
netinfo

фолкфест „Тракийска шевица”, тържествена  литургия и молебен за благопреуспяването на Харманли, тържествена сесия на местния парламент, откриване на паметна плоча на дейци за духовна и национална независимост в Харманли, театралната постановка „Медея - майка ми” с автор и режисьор Иван Добчев.

Вчера на язовир “Кюмюрлука” бяха открити състезанията от първия кръг на държавния шампионат по корабомоделизъм и корабомоделен спорт, които ще продължат днес и утре.

2 май  Ден на Харманли
netinfo

В навечерието на днешния празник снощи в залата на читалище „Дружба” се представиха хор „Одисей” - Париж, Франция и хор „Славей”от Харманли. Проявата бе част и от хоровия фестивал “Хармония”.