19 пощенски станции в областта ще приемат годишни данъчни декларации
19 пощенски станции в областта ще приемат годишни данъчни декларации / Dariknews.bg, архив

19 пощенски станции в област Хасково ще  приемат от 1 февруари годишни данъчни декларации, съобщават от офиса на НАП в града. Услугата ще функционира до края на данъчната кампания, която за юридическите лица продължава до 31 март, а за физическите лица до 3 май, тъй като законовия срок 30 април е почивен ден.

Това ще са 3 пощенски клона в Хасково, 2 в Димитровград и по един във всички по-големи населени места: Харманли, Свиленград, Ивайловград, Стамболово, Маджарово, Тополовград и други. Днес и утре експерти от офиса на НАП в Хасково обучават служители на пощите в приема на декларации. Гишетата на 19-те станции вече са снабдени и с необходимото количество формуляри.

От Агенцията за приходите обръщат внимание, че на гише на посочените места се подават само годишни декларации за данъци върху доходи, придобити от физически лица и за корпоративни данъци, както и справка за изплатени доходи по чл.73 от Закона за данъците върху доходи на физически лица, а не всички видове данъчни и осигурителни образци. Препоръчително е клиентите внимателно да проверяват вписаната информация във формулярите, както и да представят необходимите справки и удостоверения: служебни бележки за изплатени суми, удостоверение от ТЕЛК или документ за ипотечен кредит в случай на данъчно облекчение, и други.

1072 декларации са приети до днес в офиса на НАП в Хасково. 601 от тях са подадени чрез интернет. Освен на място в офис на НАП, на гише в пощенска станция или по пощата с обратна разписка, годишни декларации се подават и онлайн с ПИК или електронен подпис.