19 пощенски клона в областта ще приемат данъчни декларации
19 пощенски клона в областта ще приемат данъчни декларации / netinfo

19 пощенски клона в Хасковска област ще приемат годишни данъчни декларации от утре, 1-ви февруари, съобщиха от офиса на НАП в Хасково. Служителите в клоновете на „Български пощи" са предварително обучени от инспекторите на приходната администрация. Декларации, както за доходи на физически лица, така и по Закона за корпоративното подоходно облагане заедно ще се приемат в Стамболово, Минерални бани, Меричлери, Ябълково, Горски извор, Харманли, Симеоновград, Бисер, Маджарово, Свиленград, Студена, Любимец, Тополовград и Ивайловград. Освен в тази населени места, формуляри ще могат да се подават и на 5 места в Хасково и Димитровград.

От офиса на НАП в Хасково напомнят на гражданите и фирмите, които ще се възползват от услугите на пощенските клонове, да окомплектоват коректно декларациите с приложенията към тях и необходимите служебни бележки. Също така да бъдат налице подписи на подателя и банкова сметка ако ще се възстановява надвнесен данък.

Освен в пощенските клонове, декларациите могат да се подават и по пощата като писма с обратна разписка, по интернет с електронен подпис или на място в приходната агенция.

Фирмите, които попълват годишни отчети, и тази година могат да избират дали да ги подадат на хартиен носител заедно с данъчната декларация в НАП или по електронен път в Националния статистически институт.