178 бона ще струва референдумът за областта
178 бона ще струва референдумът за областта / netinfo
13-членна РИК за референдума, 178 бона ще струва той за областта
58776
13-членна РИК за референдума, 178 бона ще струва той за областта
  • 13-членна РИК за референдума, 178 бона ще струва той за областта

178 000 лв. ще струва организацията и провеждането на референдума за АЕЦ „Белене" за Хасковска област, съобщи днес областният управител Ирена Узунова. Общините в областта са поискали 128 000 лв. - за консумативи, за подготвяне на помещенията за гласуване, за технически екипи в самите общини. В тази сума обаче не влизат заплатите на членовете на секционните и районните избирателни комисии. Областната администрация отделно е поискала 50 000 лв. - за наеми на помещения и транспортно обслужване.

Днес ЦИК е изпратила до областните управители съобщенията за регистрацията и адресите на политическите партии, които ще имат представители в районните избирателни комисии. Веднага след това областната е насрочила консултации за състава на Районната избирателна комисия - за нашата област те ще бъдат в сряда следобед.

Хасковската РИК ще бъде 13-членна и в нея ГЕРБ ще бъде представен от 6 души, Коалиция за България и ДПС ще имат по двама свои представители, Синята коалиция - един, „Атака" - също един и, макар и непарламентарно представена - НДСВ, ползвайки правата си на партия, излъчила евродепутат, ще има също един представител.

Още - от областния управител Ирена Узунова в звуковия файл: