175 сурвачки в помощ на Биляна
175 сурвачки в помощ на Биляна / DarikNews

175 сурвачки, изработени възпитаниците на 11 училища от общината, ще бъдат изложени днес от 12 ч. в благотворителен базар на площада в Димитровград. Сурвачките са от традиционния конкурс на Общината, Историческия музей и Детски и младежки център, като тази година каузата е от продажбата им да се съберат средства за операция в чужбина на 33-годишната самотна майка от Димитровград Биляна Колева. След 4 неуспешни операции у нас, тя се нуждае от 36 000 лв. за още една, която ще бъде направена в Германия. Мъките й продължават вече 12 години, а започват по време на бремеността й. Още за историята на Биляна можете да прочетете ТУК.

175 сурвачки в помощ на Биляна
netinfo

Авторите на най-добрите сурвачки от представените за конкурса бяха наградени на специална церемония във фоайето на музея. Голямото отличие на кмета на общината бе за второкласничката Мария Жекова от ОУ „Алеко Константинов”. Това е и училището, участвало най-активно тази година- 80 от конкурсните сурвачки да на ученици от школото, отчетоха организаторите.

175 сурвачки в помощ на Биляна
netinfo

В конкурса участват ученици от 1 до 8 клас, в три раздела: най-автентична, най-оригинална и най-красива сурвачка. Освен подаръци за класираните на първите три места по възрастови групи и тематични категории, организаторите връчиха и 12 поощрителни награди, като отчетоха, че тази година сурвачките са не само много, но и изключително красиви.

175 сурвачки в помощ на Биляна
netinfo

Прави впечатление, че автентичната сурвачка, украсена с пуканки, царевица и вълна, измества кича, което е похвално, защото това е и една от целите на конкурса, коментираха организаторите.

175 сурвачки в помощ на Биляна
netinfo