17-годишна с опасност за живота след катастрофа
17-годишна с опасност за живота след катастрофа / DarikNews.bg, Архив

Несъобразена скорост е причина за пътен инциден на пътя село Подкрепа – Хасково, при който тежко е пострадало 17-годишно момиче, настанено с опасност за живота в хасковската болница. 18-годишен хасковлия шофирал лек автомобил „Пежо” без да се съобрази с релефа на пътя. Момчето загубило контрол, колата напуснала платното и се ударила в крайпътни дървета и храсти. От удара са пострадали пътуващата на предната седалка 17-годишна девойка от село Клокотница и шофьорът.  Момичето е с комоцио, неадекватна и неконтактна. Настанена е в ОАРИЛ-МБАЛ-Хасково, с опасност за живота. Шофиралият е с контузно-разкъсна рана в областта на главата, обработен в „Спешно отделение” на МБАЛ-Хасково и насочен към отделение по неврохирургия, без опасност за живота. Образувано е досъдебно производство.

Пътен инцидент е станал вчера на улица „Стамболийски” в Харманли между мотоциклет „Сузуки”, шофиран от неправоспособен 13-годишен младеж, който поради неспазване на дистанция се ударил в автомобил ВАЗ, шофиран от 58-годишен мъж. От удара неправоспособният малолетен е с разкъсно- контузна рана на десния крак. Настанен е в МБАЛ Хасково, без опасност за живота.

24-годишен мотоциклетист е с контузия на таза и дясната ръка след транспортно произшествие. Харманлиецът подкарал мотоциклет „Сузуки” по улица „Преслав” в Харманли с несъобразена скорост с релефа на местността и състоянието на пътя, поради което загубил контрол и паднал от возилото. Прегледан и освободен за домашно лечение.

Без опасност за живота е след пътен инцидент и 29-годишна хасковлийка. Произшествието е станало на пътя Хасково - Минерални бани.Тя е шофирала лек автомобил „Пежо” с несъобразена скорост с релефа на пътя и атмосферните условия, поради което загубила контрол, напуснала пътното платно и колата се преобърнала в храстите. От преобръщането се е запалила и е изгоряла. Водачката е с охлузни рани на лявата ръка и натъртвания по тялото, прегледана и освободена за домашно лечение. Пострадал е и возещият се в колата 45-годишен хасковлия, който е с натъртвания по тялото.

 

Отнето предимство причини още една катастрофата в Хасково, на кръстовището между булевард  „Раковски” и улица „Дунав”. 61-годишен с лек автомобил „Опел”, при завой наляво е отнел предимството на движещ се направо „Форд Фокус”, управляван от 50-годишен мъж от кърджалийскато село Бял извор, в резултат на което се удрят. Пострадала е возещата се във форда жена, която е с хематом на лявото око. Съставен е акт.