16 деца с награди за уловени мигове на добро
16 деца с награди за уловени мигове на добро / Darik News

Изложба на фотографии и фотоколажи “Улови мига на доброто” с най-добрите творби от ученическия конкурс на тази тема бе открита във фоайето на историческия музей в Димитровград. Фотоконкурсът обяви местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни в общината. 47 ученици от 9 училища представиха 76 свои снимки и колажи в обявения срок. 56 бяха селектирани от конкурсната комисия за изложбата, която ще остане в музея до 24 ноември.

16 деца с награди за уловени мигове на добро
netinfo

Председател на 3-членното жури бе директорът "Хуманитарни дейности" в общинската администрация Антоанета Шаркова, а в състава й- уредникът на градската галерия Надежда Стойнева и секретарят на комисията Донка Тенева. Освен предвидените първоначално награди за първите трима в двете възрастови групи- 4-7 клас и 8-12 клас, комисията присъди и 10 поощрителни награди. Връчи ги кметът на общината Иво Димов, който се ангажира отличените фотографии и колажи да бъдат отпечатани в албум.

16 деца с награди за уловени мигове на добро
netinfo

В първа възрастова група (4-7 клас) на първо място е Ангел Костадинов от ОУ „Васил Левски” , втората награда е за Марияна Димитрова от ОУ “Пенчо Славейков” и трета- за Христо Митев от ОУ “П.К.Яворов”.

16 деца с награди за уловени мигове на добро
netinfo

Във втора възрастова група (8-12 клас) първи е Никола Тодев от ПМГ “Иван Вазов”, второ място е за Ангелина Маркова от СОУ “Любен Каравелов” и трето за  Мартин Жеков от ПГ “Капитан Петко Войвода”.

16 деца с награди за уловени мигове на добро
netinfo

Награда за най-активно участие в изложбата получи Николай Живков Русев от СОУ “Любен Каравелов”. Поощрителните награди бяха за: Виктория Дечева,  ОУ “Пенчо Славейков”; Десислава Белева, ОУ “Пенчо Славейков”; Явор Янчев, ОУ “Алеко Константинов”; Ивелина Димитрова, ОУ “Васил Левски”, с. Ябълково; Камелия Бинева, ОУ “Пенчо Славейков; Георги Делчев, ОУ “Пенчо Славейков”; Полина Иванова, ОУ “Пенчо Славейков”; Магдалена Шурелова, СОУ “Любен Каравелов” и Жулиена Господинова, СОУ “Любен Каравелов”.

16 деца с награди за уловени мигове на добро
netinfo

Всички останали получиха грамоти за участие. На практика няма дете, което да не е представено в изложбата с поне една своя снимка или колаж, коментира секретарят на комисията Донка Тенева. Тя припомни, че през 2014 г. изложбата „Улови мига на доброто” ще е пътуваща и ще гостува във всички училища от община Димитровград, както и в институциите, които проявят интерес.

Откриването й бе част от проявите, посветени на 24 години от приемането на Конвенцията за правата на детето, отбелязват от общинската администрация в Димитровград.