Иво Димов, кмет на Димитровград
Иво Димов, кмет на Димитровград / Дарик радио-Хасково
15 на изпит за ВУЗ
93323
15 на изпит за ВУЗ
  • 15 на изпит за ВУЗ
Изнесено обучение на Технически университет-Варна може да бъде организирано от новата учебна година в Димитровград. Меморандум за сътрудничество предстои да подпишат предстоящия вторник ръководството на общината и това на висшето учебно заведение съобщи днес кметът Иво Димов. Подписването на подобен меморандум и с Варненския свободен университет предстои през месец май, каза още той. За да бъде разкрито изнесено обучение обаче, е необходимо групата от желаещи да се възползват от тази възможност, да е минимум 25-30 души, уточни Иво Димов. Това са първите стъпки към разкриване на филиал в Димитровград, за което времевият хоризонт е 3-5-8 години и е погрешно схващането, че може да се случи едва ли не утре, коментира той.

За изнесено обучение обаче, общинското ръководство има вариант за база, в което да се осъществява и която да отговаря на необходимите условия за учебен процес, каза още той. Това е възможност не само за зрелостниците от Димитровград, но и за младежите в Хасково и целия регион. Предвид откриването на нови производства тук в период до година, година и половина, нараства необходимостта от качествени и квалифицирани технически кадри, които ще имат своята реализация и затова общинското ръководство прави първите стъпки в тази посока, каза още Иво Димов.

Предварителен изпит за Технически университет-Варна предстои в 14.30 ч. днес в димитровградската природоматематическа гимназия „Иван Вазов“. 9 от записалите се за него 15 ученици, са възпитаници на гимназията. Трима вече са приети за студенти в този ВУЗ, посочи още Иво Димов. Чуйте го в приложения файл.