15 години със спектакъла От Галаксико- с любов празнува школата
15 години със спектакъла От Галаксико- с любов празнува школата / Darik News, архив
15 години със спектакъла "От Галаксико- с любов" празнува школата
86103
15 години със спектакъла "От Галаксико- с любов" празнува школата
  • 15 години със спектакъла "От Галаксико- с любов" празнува школата

15 години от основаването си отбелязва днес със спектакъла „От „Галаксико“ – с любов“ воденият от хореографа Тихомир Митев денс-център. Премиерният спектакъл е от 18.30 ч. в общинския театър на Димитровград и входът е с покани.

На сцената ще се представят 45 танцьори от „Галаксико“. Ще участват и много гост-изпълнители: примабалерината на софийската опера и балет Дарина Бедева,  на държавната опера в Стара Загора- Петя Вънева, балетна школа „Грация“ от Горна Оряховица, Мюзикхол театър от Пловдив, представителен танцов ансамбъл „Албена“ от Пазарджик, танцов център от Бургас, перкусионистът на ансамбъл „Чинари” Калоян Павлов и др.

 

Целият спектакъл е посветен на една идея, включва ретроспекции на тези наистина 15 златни годни, препратки към неща, които сме правили, както и съвсем нови- български, испански танци, фрагменти от холивудски продукции, разказа в аванс ръководителят на „Галаксико“ Тихомир Митев. Чуйте го в приложения файл.

Денс-център "Галаксико" работи към общинския Детски и младежки център в Димитровград. Определят го, като най-успешния в общината, а купите, медалите и грамотите им от различни танцови конкурси и фестивали, включително и международни, заемат цяла стена в репетиционната зала.