12, 5 млн. лв. данъци сме платили за месец май
12, 5 млн. лв. данъци сме платили за месец май / netinfo
12 милиона лева и половина са приходите от данъци и осигуровки, събрани в Хасково за месец май. 5, 5 милиона лева от тях са данъчните постъпления, а близо 7 милиона са внесените осигуровки по бюджетите на Националния осигурителен институт и Здравната каса.

25, 2 милиона лева надхвърлят внесените преки данъци за първите пет месеца на 2007- ма. При сравнение със същия период на миналата година се забелязва увеличение от 71 процента на събираемостта. Най-голям дял от приходите в Хасково формира внесеният данък „печалба”, който е събран на 66 процента от годишния план.

Почти 60 на сто от декларирания данък върху доходите от еднолични търговци, лица, работещи на граждански договори и упражняващи свободни професии е вече събран. Близо наполовина е събран и патентния данък за текущата година.

На 31, 6 милиона лева възлизат осигурителните вноски, постъпили в НАП- Хасково за петте месеца на годината. От тях 22,4 милиона лева са за държавно обществено осигуряване, а 6 милиона за здравно осигуряване.

Общо към края на месец май годишният план на Териториалната дирекция в Хасково е изпълнен на 40,88 процента, съобщи пресаташето на ведомството Божана Илиева.