113 продължават Алеята на живота в Димитровград
113 продължават Алеята на живота в Димитровград / DarikNews, Архив

Алеята на новия живот продължават днес в димитровградския парк „Марица”. За четвърта поредна година родителите и близките на родените през 2013 г. в общината деца ще засадят дръвчета за тях там. От общината са приготвили и табелки с имената на децата. Фиданките- кедър и кипарис, са осигурени от „Каолин”, които са традиционният партньор на Димитровград в тази инициатива. За нея тази година получиха и специалната награда на КРИБ за социално отговорен бизнес в регион Хасково.

113 родители тази година са подали в срок заявления за участие в Алеята на новия живот. 180 са приготвените за засаждане дръвчета. 239- родените през 2013 г. в Димитровград деца, по данни на АГО в общинската болница.

Алеята на живота в димитровградския парк „Марица” стартира през 2011 г., когато предизвика и най-голям интерес сред младите родители. Засадени бяха 170 фиданки. Продължи със 136 дръвчета през 2012 г. и още 140 през 2013 г. Идеята е на общинския съветник Христо Цветков, като по традиция знаковото засаждане е на Цветница. Тази година обаче от общината решиха да го организират по-рано по съвет на специалисти, които обяснили че датата на подвижния празник не е подходяща за захващане на фиданките. По информация от община Димитровград за 4 г. Алеята на живота вече е близо 7 дка. Тя е разположена в парк "Марица", в близост до река Марица.