111 кандидати за 13-членния персонал на центъра от семеен тип Дъга
111 кандидати за 13-членния персонал на центъра от семеен тип Дъга / DarikNews, Архив
111 кандидати за 13-членния персонал на центъра от семеен тип "Дъга"
71767
111 кандидати за 13-членния персонал на центъра от семеен тип "Дъга"
  • 111 кандидати за 13-членния персонал на центъра от семеен тип "Дъга"

111 са били кандидатите за 13 позиции в новия димитровградски Център за настаняване от семеен тип на деца и младежи в риск „Дъга”, съобщи председателят на комисията по подбора Ивелина Златева. Построената специално за целта сграда в кв. Черноконево бе открита официално още в края на миналата година, като средствата бяха по една от оперативните програми. От началото на тази година, по друга програма на агенцията за социално подпомагане, стартира изборът на квалифициран персонал. 175 356 лв. е стойността на разработката по процедурата “Да не изоставяме нито едно дете”. На 22 април предстои назначаването на управител, социален работник и възпитател, а седмица по-късно и на останалата част от 13-членния персонал, който ще обгрижва денонощно настанените в центъра 12+2 деца и младежи. По предварителните списъци, които към момента не са окончателни, най-малкият потребител ще е на 7 г., а най-големият- на 24 г. За тях ще се грижат още медицинска сестра, 8 детегледачи  и един хигиенист, който ще е и работник поддръжка. Предвижда се да бъде сформиран екип за деиституционализация на децата и младежите, в който да бъдат включени психолог, социален работник и педагог. Отчита се необходимост от консултантски услуги на юрист, педиатър и физиотерапевт. За транспортирането на екипите и децата ще бъде нает шофьор, обясни Ивелина Златева. Чуйте я в приложения файл.

111 кандидати за 13членния персонал на центъра от семеен тип "Дъга"
netinfo

 

Реално децата в център „Дъга” ще бъдат настанени най-вероятно през юли месец, като преди това ще бъдат изведени от институциите, в които са. Планирани са и предварителни срещи с персонала за по-лесната адаптация на децата към хората, които ще се грижат за тях в близка до семейната среда. Установяване на контакт с родители и близки на тези деца, също е сред приоритетите, по които екипът работи, коментира Ивелина Златева, която е и директор на Дневния център за деца с увреждания в Димитровград. Доскорошната и колежка от дневния център за възрастни Елена Тодорова е новоизбраният управител на център „Дъга”. 6 са били кандидатите за мястото, като петима са били допуснатите до интервю с комисията.

111 кандидати за 13членния персонал на центъра от семеен тип "Дъга"
netinfo

За община Димитровград това е втори такъв център за настаняване на деца от семеен тип. По ОП „Регионална развитие” за област Хасково бяха предвидени общо 4, първият от които бе открит в кв. Черноконево. Останалите са в Харманли и два в областния град Хасково.