11 медала от Каварна донесе Аида Нет - Вадо-рю
11 медала от Каварна донесе Аида Нет - Вадо-рю / netinfo
11 медала, 2 от които златни и 5 сребърни, завоюваха каратеките на клуб Аида Нет - Вадо- рю в Каварна.

Освен с богатия улов от “благороден метал”, от меката на рокмузиката край морето хасковлии се завърнаха и с нови умения, придобити по време на международен семинар.

Тренингът бе воден от изтъкнатите инструктори Шихан Ишикава - 8 дан Карате (стил Вадо-рю) и сенсай Набуки - 4 дан Карате (стил Вадо-рю). Занятията се проведоха в дните от 27 август до 2 септември, а в събота семинарът се преля в състезание между 19 клуба от Румъния, Холандия и България.

Измежду 160- те участника, 9 бяха каратеки на Аида Нет – Вадо- рю. Отборно представянето им е класирано на трето място, а индивидуалните отличия зарадваха най- много братята Егемен и Фариз Сербест. Стамболовските шампиони отново са първи в КАТА момчета първа и втора група.

С две постижения- второ и трето място- пък ще запомни лятото в Каварна Тенчо Тенев. Успехите му са съответно в КАТА втора група и КУМИТЕ до 50 килограма.

Гюрхан Шабан, Ваня Ривова, Дойчин Ванчев и Георги Коджаниколов са втори в групите, в които се състезават, а Силвия Вангелова се върна с две трети места от КАТА момичета първа група и КУМИТЕ макевара момичета.