Алея на живота, Димитровград
Алея на живота, Димитровград / Дарик радио-Хасково
С нови над 100 фиданки червен дъб продължи днес димитровградската Алея на новия живот в парк “Марица”. Зелената инициатива община Димитровград осъществява за седма поредна година, като с помощта на фирмата-партньор "Каолин" осигурява фиданка за всяка двойка с новородено през изминалата година.
50 бяха доставените тази година дръвчета. 102 двойки родители избраха да се включат в тематичната еко акция на Цветница. Повечето дойдоха в парка заедно със свои близки, а организаторите от общината се бяха погрижили за доброто настроение на деца и възрастни с подходящ музикален фон, както и възможност за снимки с любими анимационни герои.

Повече от половината участници в тазгодишното тематично залесяване- 58, са декларирали желание да се възползват от възможността, която общината предоставя за първа година, да засадят дръвчето в собствено дворно място или в подходяща градска среда и междублоково пространство, съобщиха от общината.

Алея на живота, Димитровград
Дарик радио-Хасково

Заместник-кметът Светослав Стойков поздрави всички семейства, като им връчи грамоти и върбови клонки, осветени в църквата, както повелява християнската традиция за Цветница, като благодари на фирмата-партньор и припомни, че идеята за инициативата бе на общинския съветник тогава Христо Цветков.